vrijdag 28 oktober 2016

Tentoontelling rond ontwikkelingssamenwerking in de bib

Sinds deze week loopt tot en met 7 november de tentoonstelling Samenwerken loont! Over de grenzen heen in de bibliotheek van Laarne. De tentoonstelling is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen, in samenwerking met onze gemeente en wil aan de hand van 6 levensverhalen het belang van samenwerking tonen dmv. infozuilen met beeldfragmenten en interactieve spelletjes. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.


Wat betekent internationale solidariteit voor de mensen in het Zuiden en waarom is het belangrijk om als partners samen te werken?  Dat ontdek je via het educatief project Samenwerken Loont! We zoomen in op verhalen van mensen uit Rwanda, Ecuador en de Filipijnen. Drie landen waar de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met lokale organisaties internationale solidariteit in praktijk brengt. Via de tentoonstelling met beeldfragmenten, workshops, en ander educatief materiaal ontdek je hoe samenwerken in het Zuiden vorm krijgt. Het zijn positieve verhalen van hoe zij zelf de samenwerking hebben ervaren en hoe zij zelf verder in de toekomst kijken. We krijgen het verhaal te zien van Claudine en G√©rard uit Rwanda, van Beatriz en Francisco uit Ecuador en van Salome en Hildrine uit de Filipijnen. Een 7de zuil toont aan op welke manier de Provincie Oost-Vlaanderen samen met de partners deze samenwerking tot stand brengt en met welke partners wij hiervoor samenwerken zowel bij ons als in de regio’s ter plaatse. Met deze zuil willen wij duidelijk in de verf zetten dat ‘samenwerken’ de sleutel is om tot positieve resultaten te komen. De 8ste zuil focust op de gemeentelijke initiatieven rond ontwikkelingssamenwerking.

Deze tentoonstelling is gratis te bezichtigen in de bibliotheek van Laarne tijdens de openingsuren en is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen, in samenwerking met de gemeente Laarne. Meer info over de tentoonstelling en bijhorend educatief aanbod kan u terecht op www.wereldcentrum.be/samenwerkenloont .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten