donderdag 26 januari 2017

Poëzieweek: viering Roland Jooris en poëzievoetbal

Wij zijn zeer fier dat onze inwoner Roland Jooris, één van de beste, levende dichters van Vlaanderen, genomineerd werd voor de Herman De Coninckprijs 2017. Uiteindelijk won Peter Verhelst de prijs voor de beste dichtbundel én Publieksprijs voor het mooiste gedicht. In de bibliotheek kan je het winnende gedicht ontdekken, samen met bundels van Verhelst en Jooris.

Feestelijke ontvangst
Naar aanleiding van de Poëzieweek wordt Roland Jooris op zondag 29 januari ontvangen in het oud-gemeentehuis te Laarne om 11u. Bij die gelegenheid wordt zijn gedicht Een dorp, dat op groot formaat werd aangebracht in de trouwzaal van het oud-gemeentehuis, plechtig onthuld.
Poëziebal
De cultuurdienst heeft een bijzondere actie rond Roland Jooris uitgewerkt voor gedichtendag. Tijdens de laatste week van januari zullen de voetbalmatchen die in die periode gespeeld worden in onze gemeente afgetrapt worden met een ‘poëziebal’. Op de bal staat één van de eerste gedichten van Roland Jooris gedrukt: ‘Een voetbalwedstrijd’.  Ben je benieuwd hoe het gedicht en de bal eruit zien? Ga dan zeker eens naar een voetbalmatch kijken tussen 26 januari en 1 februari (zie het overzicht onderaan). De aftrap zal gegeven worden door voetbalcommentator Tom Boudeweel of de schepen van cultuur. Ook in de bibliotheek kan je de poëziebal bewonderen.
OVERZICHT UUR WEDSTRIJD LOCATIE
vrijdag 20 januari 19u MVC Club 68 - gewezen spelers van HO sporthal Laarne
vrijdag 27 januari 13u10 leerlingen - leerkrachten school VBS Laarne
zaterdag 28 januari 11u KVV - FK Lochristi voetbalplein sporthal

17u MVC Club 68 - masters HO terrein HO
zondag 29 januari 15u HO Kalken - Waasmunster terrein HO
dinsdag 31 januari 10u45 3e graad school De Zonnebloem
dinsdag 31 januari 14u30 4e, 5e, 6e leerjaar VBS Kalken
donderdag 2 februari 12u30 leerlingen - leerkrachten sch
ool GS Kalken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten