woensdag 22 februari 2017

Koppen in de Keistraat: Marleen Temmerman over vrouwen in Afrika

Op donderdag 2 maart onvangen we in het kader van onze lezingenreeks Koppen in de Keistraat  prof.dr. Marleen Temmerman. Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek van Laarne en start om 20u. stipt. Inschrijven is verplicht want de plaatsen zijn beperkt.

In haar boek  Mama Daktari, ‘mevrouw dokter’ in het Swahili, beschrijft Prof dr Marleen Temmerman persoonlijke geschiedenissen uit haar Afrikaanse praktijk. Ze vertelt o.a. over vrouwen die in barensnood zijn en in de sloppenwijken geen toegang hebben tot medische hulp. Over Afrikaanse vroedvrouwen, vol goede wil maar zonder middelen. Over vondelingen van enkele dagen oud, achtergelaten in een mand.

Maar er zijn ook bemoedigende verhalen, zoals dat van mama Susan, die altijd nog plaats heeft voor een kind extra dat nergens terecht kan. Of Mary, die zonder scholing maar met veel gezond verstand, een doeltreffend voorbehoedsmiddel ontwikkelde.
Deze verhalen dateren van een aantal jaren geleden. Ondertussen is Marleen in de politiek gestapt, heeft zij als top diplomaat bij de UN gewerkt (Wereldgezondheidsorganisatie) maar is ze eind 2015 teruggekeerd naar Kenia waar ze nu actief is zowel op Academisch niveau (onderzoek, onderwijs) via de Aga Khan University maar ook terug veldwerk doet waar de nood het hoogst is.

Waar: bibliotheek Laarne, Keistraat 5 9270Laarne
Wanneer: do 02/02/17 van 20:00 tot 21:30
Prijs:€ 5 (Basisprijs: € 5
Contact: e-mail: jeugd.cultuur@laarne.be, tel.: 09 365 24 10
Reservatie website: https://webshoplaarne.recreatex.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten