donderdag 9 november 2017

Opvoedingsweek in de bibliotheek

De bibliotheek van Laarne heeft een uitgebreide collectie rond opvoeding. Hierin vinden ouders of professionelen die met kinderen bezig zijn, alles over de omgang met (hun) kind(eren). Gekoppeld aan deze Opvoedingsbibliotheek staat er een lezing en workshop gepland in het kader van de Week van de Opvoeding (18 tot en met 26 november). Beide activiteiten zijn gratis, maar reserveer wel jouw plekje via  https://webshoplaarne.recreatex.be/.

Woensdag 22 november 2017 - 20 uur
Hilde Van Durme

 Blij, bang, boos (lezing) 
Een baby, peuter of kleuter kan heel intens verschillende emoties beleven. Voor volwassenen is dit niet altijd even makkelijk te begrijpen.  Deze interactieve lezing geeft meer inzicht in de psychische en emotionele ontwikkeling van kinderen tot 6 jaar. Dankzij voorbeelden uit de eigen leefwereld, leren ouders of begeleiders beter omgaan met deze jonge kinderen. Hilde Van Durme is kinderpsycholoog/psychotherapeute. Ze studeerde af als ontwikkelings- en klinisch psycholoog en specialiseerde zich in het therapeutisch werken met kleine kinderen. Ze heeft een grote voorliefde voor het werken met peuters/kleuters en lagereschoolkinderen.
Zaal Melopee, Keistraat 5 – Laarne

Zaterdag 25 november 2017 - 09.30 uur
Inge Umans
Interactief voorlezen (workshop)
De deelnemers ontdekken doorlopend hoe ze voorleesmomenten grappiger, geheimzinniger, spannender of griezeliger kunnen maken en welke voorlees- en andere boeken uit de bibliotheekcollectie kinderen onmiddellijk aanspreken.  Deze workshop in samenwerking met De Leesdijk is gekoppeld aan de lancering van het project Boekbaby’s en specifiek voor (groot)ouders met kinderen van 6 tot 15 maanden. Er is onthaal met koffie en boterkoek voorzien vanaf 9 uur.
Bibliotheek Laarne, Keistraat 5 – Laarne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten