woensdag 18 augustus 2010

Bib voorspelt mooi weer op dvd

Nu eventjes geen sprake meer is van zwoele zomerdagen trachten wij u op te beuren met enkele opmerkelijke verrijkingen in ons dvd-aanbod. Het zal niet verwonderlijk zijn dat we jeugdige leners iets uitgebreider bedienen in de hoop hun en uw vakantie tot het einde aangenaam te maken. Bij de aanwinsten zitten oa. Alice in Wonderland, De prinses en de kikker en Flicka 2 voor de paardenliefhebbers. Ook bij de volwassenen enkele nieuwe uitschieters met oa. Shutter Island van Martin Scorsese, het verrassende J'ai tué ma mère en een opmerkelijke Jeff Bridges die voor zijn vertolking in Crazy Heart een Oscar kreeg. Redenen genoeg om de wispelturigheid van buiten te verjagen met filmisch kijkplezier.

Over de laatste versie van Alice in Wonderland met Johny Depp van de hand van regisseur Tim Burton is al heel wat geschreven en gezegd. Wij vonden het alvast opnieuw een visueel feest om van te genieten. In een vorig blogbericht gaven we al wat meer uitleg over de film en toonden we een uniek filmpje van de eerste verfilming ooit, gebaseerd op het boek. Met De prinses en de kikker grijpt Disney terug naar de "ouderwetse" 2D-animatie in een tijd waar alles 3D hoort te zijn. Het verhaal is losjes geïnspireerd op de Kikkerprins en is onderbouwd met de klassieke "boodschap" die Disney steeds heeft verkondigd. Ook te vinden bij de jeugd: Het regent gehaktballen, een film die het verhaal vertelt van uitvinder Flint, die een machine uitvindt waarmee hij het eten kan laten regenen. Een tijdlang gaat dit goed en is hij de held van het dorp, maar dan slaat de machine op hol. Als de hele wereld vervolgens in gevaar is door al het fastfood (en hier en daar wat selderij) dat met bakken uit de hemel komt vallen, moet Flint alles op alles zetten om zijn uitvinding uit te schakelen. Met de laatste loodjes vakantie in zicht zijn er nog een pak andere nieuwe films bijgekomen bij de jeugd.
In de volwassenafdeling maakten we plaats voor bekroonde films van grote regisseurs als Jonathan Demme (oa. Silence of the lambs) met Philadelphia, Rosemary's baby van Roman Polanski en The Untouchables van Brian De Palma. Kersvers is Oscarwinnaar Jeff Bridges in Crazy heart die bewijst dat hij nog altijd meer is dan The Dude in The big Lebowski. Een opvallend debuut is van de Canadees Xavier Dolan met J'ai tué ma mère. De film kreeg ook al heel wat onderscheidingen. De zwaar beladen titel geeft een beetje een verkeerde indruk want de film is een intrigerend portret van moeder-zoonrelatie waar beiden niet met en niet zonder elkaar kunnen, op een dramatische, maar ook humoristische manier. En er is een nieuwe samenwerking tussen Leonardo diCaprio en Martin Scorsese (na The Aviator, The departed en Gangs of New York) in Shutter Island. Deze film, gebaseerd op het gelijknamig boek van Dennis Lehane (die ook het verfilmde Mystic river schreef), is een nagelbijter die diCaprio en de toeschouwer meesleept in een sfeervol en beklemmend verhaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten