vrijdag 3 december 2010

Natuurfoto’s van Jean-Marie Broekaert in Laarnse bib

Vanaf deze week loopt in de Laarnse bibliotheek een fototenstoonstelling van natuurfotograaf Jean-Marie Broekaert. Hij woont aan de rand van de Kalkense Meersen, is natuurliefhebber en fotografeert in zijn vrije tijd. Hij bezorgde ons een reeks prachtige natuurfoto's die u tijdens de openingsuren van de bib kan aanschouwen. "Van kindsbeen af was ik al geïnteresseerd in alles wat reilde en zeilde in de Kalkense Meersen. Met een aftands verrekijkertje probeerde ik de vogels rondom mij te determineren," vertelt de trouwe bibliotheekbezoeker die de verrekijker na zijn legerdienst inruilde voor een fototoestel en ook verder dan de Meersen geduldig op zoek ging naar beeldmateriaal. De hele maand december kan u het resultaat in de bib bewonderen.
 
Jean-Marie vertelt zelf over zijn passie: "De fotomicrobre kreeg ik pas te pakken in m’n legerdienst waar ik in de CMC met een fikse korting m’n eerste reflextoestel aanschafte. Een Pentax MX, alles moest met de hand ingesteld worden. Het toestel zou het bijna dertig jaar volhouden tot ik overstapte naar digitale fotografie. In eerste instantie beschouwde ik de digitale vorm van fotografie het verloochenen van het echte werk maar ik heb nu toch aan de lijve ondervonden dat natuurfotografie toch heel wat toegankelijker is geworden.
In september 2008 schreef ik me aan het PCVO Waas en Durme in voor cursussen basisfotografie, digitale beeldverwerking en kleurtechniek. In januari van dit jaar startte Jeffrey Van Daele een cursus natuurfotografie. Zijn enthousiasme en kennis van zaken werken heel aanstekelijk op de groep en wekelijks volgen we hem als Jezus’ apostelen door weer en wind, door bos en duin, bij nacht en ontij, …
Ik wil de mensen van de bibliotheek bedanken voor de kans die ze me bieden jullie enkele natuurfoto’s te tonen. Je zal zien, het is natuur in de breedste zin van het woord. Geniet ervan."

2 opmerkingen:

  1. Proficiat Jean-Marie met je inzet en mooi resulterend werk! Ook ik volg FOTOGRAFIE aan het PCVO WAAS EN DURME, in mijn wwonplaats (Beveren). Volgende module wordt NATUURFOTOGRAFIE en kijk er vol enthousiasme naar uit. Ik wens je een succesvolle tentoonstelling en vooral nog prachtige plaatjes, zoals deze! Lieve groeten van een 'collega', Ilse.

    BeantwoordenVerwijderen